Wie zijn wij

Stacks Image 252480

Discussieleiders en acteurs


De acteurs van het Toetstheater zijn
thuis in zorg en welzijn door professionele werkervaring van binnen uit. De discussieleiders hebben een lange ervaring als adviseur en trainer. Discussieleiders zijn de verbindende schakel tussen publiek en de acteurs en verdiepen zo het gezamenlijk inzicht in een specifieke problematiek.

Het Toetstheater beweegt zich ook op andere terreinen dan zorg en welzijn. De acteurs en discussieleiders voeren veelvuldig opdrachten uit in andere sectoren. Het Toetstheater verzorgt daarom ook interactief theater op projectbasis in andere sectoren, o.a. voor Vluchtelingenwerk Nederland. Samen met een adviesgroep in het onderwijs, de VeerKrachtGroep, ontwikkelt het Toetstheater een aanbod gericht op het passend onderwijs.

De methode is gebaseerd op een vorm van forumtheater, ontwikkeld door Augusto Boal. Onze methodiek komt het best tot zijn recht bij een publieksomvang van 20 – 100 deelnemers. Bij een grotere omvang wordt de haalbaarheid onderzocht in overleg met de discussieleider.
Stacks Image 224361
Ans Kortekaas. Ans is werkzaam als actrice, trainingsactrice, trainer, coach, dagvoorzitter, geeft presentaties en les in effectieve communicatie. Mensen helpen met het vertalen van de theorie naar praktische situaties. Jarenlange ervaring als dialyse en transplantatie-verpleegkundige. www.anskortekaas.nl 
Stacks Image 224379
Wendy Peeters. Wendy  is in 2000 afgestudeerd aan de HBO-SPH met drama als specialisme en heeft aansluitend de theaterschool in Nijmegen gedaan. Ze heeft gewerkt met volwassenen met een verstandelijke beperking als activiteitenbegeleider, jobcoach en arbeidstrainer. Ze is al jaren werkzaam als trainingsacteur en coach in met name de zorgsector.  www.wendy-peeters.nl
Stacks Image 224397
Josee Goes. Josee werkte vele jaren in de gezondheidszorg, volgde de theateropleiding aan de HKU. Zij werkt als trainingsactrice en theaterdocent.Tevens geeft zij cursussen rondom het thema “Dementie”. goesjosee@zonnet.nl
Stacks Image 224415
Nicolien Opdam. Nicolien werkte jaren als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Nu wordt ze regelmatig ingezet als trainingsacteur. In 2013 studeerde ze af aan de HKU als animatiefilmmaker. Voor de palliatieve sector maakte ze de animatiefilm 'Keetje Bosma gaat dood' Klik hier

www.animatiewerkplaats.nl  
Stacks Image 235057
Lotte Huijing.Lotte is een van onze discussieleiders en werkt regelmatig met (grote) groepen als dagvoorzitter of trainer. Bij het Toetstheater komen haar theateropleiding en haar begeleidingsvaardigheden prachtig samen. Lotte is verbonden als docent groepsdynamica en presenteren aan de Universiteit voor Humanistiek.
Vanuit Mensketiers begeleidt zij individuen, teams en organisaties.
Stacks Image 224388
Enny Keiren. Enny is het aanspreekpunt voor boekingen, en sinds 2002 discussieleider van het Toetstheater. Heeft jarenlange ervaring als organisatiepsycholoog in zorg, welzijn en maatschappelijke organisaties. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Keiren Coaching, Training & Conflictbemiddeling.
Stacks Image 224424
Sander Meijer. Sander werkt sinds 2000 in de Verstandelijk Gehandicapten Zorg. Hij heeft hier altijd met verschillende doelgroepen gewerkt en zodoende veel ervaring opgedaan in het werken met licht- tot ernstig verstandelijk beperkte kinderen, jongvolwassen en ouderen waarbij vaak sprake was van autisme, ernstig probleem gedrag, psychiatrische problematiek, dementie of een hechtingsstoornis. Hij heeft Social Work gestudeerd aan Hogeschool de Horst in Driebergen. Sander werkte als Coördinerend begeleider op een Kwekerij waar mensen met een beperking zinvolle dagbesteding krijgen aangeboden. Hij zet nu als zzp-er zijn brede ervaring in op diverse terreinen binnen en buiten de VGZ.